Svar på psykologspørsmål.

Jeg fikk inn noen spørsmål angående psykolog etter innlegget mitt i går, og vil nå svare på disse slik at alle kan lese det. Det kan jo hende noen ikke torte å spørre også, så da får dere svarene her uansett.

Hvorfor går du til psykolog? Jeg sliter med triste tanker, og føler meg ikke som meg selv lenger. Legen sier jeg er deprimert, og psykologen var enig.

Er det dyrt? Jeg synes psykolog er forferdelig dyrt. Kun for en time i går betalte jeg 700kr. Fremover tror jeg at jeg kommer til å få støtte av staten.

Hvordan var det dere begynte?
Psykologen presenterte seg, og hun startet med å spørre litt om familien og oppveksten min.

Gravde hun eller bare snakket du i vei frivillig som det ble dypere?
Jeg følte på ingen måte at hun gravde i livet mitt. Jeg var jo der frivillig, og poenget var jo å løse situasjonen min. Det var utrolig rart å dele sine innerste tanker med en totalt fremmed, men jeg følte meg mye bedre av det etterpå. Jeg gråt ganske mye.

Gikk du godt overens med psykologen din?
Kjempegodt faktisk. Hun var veldig hyggelig.

Må man ha gått gjennom noe fælt/grusomt for å gå til psykolog?
Nei på ingen måte. Jeg mener at alle hadde hatt godt av å gå til psykolog et par ganger i livet sitt. Hvis man har det tungt og føler seg trist, så synes jeg det er god nok grunn til å ta psykologtimer. Det kan ikke skade i alle fall.

Snakket du med en dame? Og satt hun der og nikke og var litt stiv, eller var hun mer hjelpende som en venn?
Jeg følte at hun virkelig ville hjelpe meg, og brydde seg om meg. Hun virker veldig forståelsesfull. Hun var veldig glad og smilende. Følte ikke at jeg var hos en psykolog egentlig.

15 kommentarer

Martine

13.okt.2009 kl.13:31

Så bra da! Hørtes ut som du har fått en flink psykolog :) Håper dette kan hjelpe deg også :)

Christina

13.okt.2009 kl.14:10

Så bra at du har fått en bra psykolog! Er mange som ikke får det, og hjelper det ikke.

Gummy bears scare me

13.okt.2009 kl.14:16

Betalte du 700 kr for en time? går du til privatist?

Tone

13.okt.2009 kl.14:20

Så bra at du fikk så gode erfaringer! Jeg tror det kommer til å bli veldig bra for deg dette her! Men går du til en privat praksis, siden det er så dyrt? Jeg betaler 295,- pr time.. Men uansett bør du få deg et egenandelskort, da får du refundert alt over 1780,- eller noe sånt... Depresjon er ikke lett, det er vondt, trist, vanskelig og forferdelig, og det er godt at du får hjelp til å bekjempe det! Jeg gleder meg til den dagen jeg kan si med hånden på hjertet at jeg føler meg frisk, og jeg gleder meg nesten enda mer til den dagen du sier at du føler deg bra igjen. Jeg heier på deg!!

Marie Amdam

13.okt.2009 kl.14:20

Få henvisning fra legen din til psykolog så vil du bare betale opp til egenandelen, som er vel på en 1700-1800 kr og så slippe å betale mer :-)
Så fint at du fikk en psykolog du trives hos :) Men 700kr?! d var dyrt! jeg betaler 295 for en time. Men du går privat kanskje?

Arianne

13.okt.2009 kl.15:38

Wæow. du har vært heldig!

Jeg har prøvd en håndfull forskjellige psykologer/psykologiskesykepleiere og har kommet dær i fra hvær gang med et løfte om aldri mer. Siste gang følte jeg at jeg hadde vokst så mye at dette kunne jeg ha godt av. Men når dær sitter en psykologisksykepleier (en mann vellogmerke) og forteller meg at jeg må gjøre det slutt med samboeren min og kaste ham på dør fordi han ikke hjelper nokk til hjemme, da blir jeg sinnt. INGEN som kun har snakket med meg i bare ti minutter kan komme å fortelle meg hva jeg skal/bør gjøre.

Jeg beit tennene sammen og fikset selv. Jeg dro meg selv gjennom et helt år med sykdom og ubeskrivelige smærter dær ingen forsto hvordan jeg hadde det, jeg skaffet meg ekstrahjelp jobb og jobbet meg oppåver (de siste månedene har jeg klart meg uten nav! Ja jeg er stolt), jeg har funnet meg i å gjøre mer husarbeid enn samboeren, bare for at jeg elsker han og oppvask er ikke en grunn til å avslutte et to år lagt samboerskap. De dagen jeg er for sliten til å gjøre husarbeid får det bare være skittent. Jeg byttet ut alle vennene mine, fikk førerkortet forje torsdag, og har rettogslett dradd livet mitt på rett kjøl. Helt selv!

Såklart føler jeg meg enda trist en gang i blandt, og tenker på de fæle tingene oppigjennom barndommen min. Ja, noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde en psykolog å gå til, en som jeg kom overens med og kunne få litt hjelp hos. Men jeg har klart meg, uten hjelp, og jeg har på en måte hadd det mye bedre enn andre. Jeg er heldig og stolt over meg selv.:)

Jeg synes du er veldig heldig som har funnet en så flott psykolog som kan hjelpe deg. Og jeg håper alt ordner seg til slutt! For du er et fantastisk menneske Reidun, og dette klarer du!:)

Carina

13.okt.2009 kl.17:21

Synes det er kjempeflott at du er så ærlig om det her, RB! Tror mange jenter (og gutter) har godt av at du snakker så åpent om at du har valgt å få hjelp hos en psykolog. Forhåpentligvis vil de av leserne dine som sliter litt, kanskje finne ut at de har lyst til å gi det en sjanse også :) Jeg tror du kan hjelpe mange ved å være så ærlig! Er stolt av deg jeg ^^

Monica

13.okt.2009 kl.20:46

Så godt at opplevelsen var positiv, og at psykologen virket som ei hyggelig og hjelpsom dame. Jeg håper du får all støtten og hjelpen du har behov for snuppa :)

Anne

13.okt.2009 kl.22:35

Så heldig du er som fant en psykolog som virkelig forsto deg, og du fikk tydeligvis lettet litt

på tankene og timen var til nytte :-)

Jeg har godt til x antall psykologer, men ingen forstår meg eller virkelig bryr seg, føler jeg. Har ikke blitt noe bedre, har bare fått en haug med "lykkepiller", men det hjelper jo ikke, ihvertfall ikke for alt..

Jeg er utrolig oppgitt over de jeg har prøvd ihvertfall, skal heldigvis til en nye en om litt over en uke, og håper det går like bra som til deg :-)

Klem. Håper det ordner seg for deg!

bente

13.okt.2009 kl.23:22

Godt å høre at du trivdes på din første psykologitime :) Jeg tror også at alle har behov for å gå til psykolog minst en gang i løpet av livet sitt.

Theri

14.okt.2009 kl.00:52

Høres ut som en koselig psykolog. En jeg var borti satt bare å nikket og tok den typiske "hva føler DU om det?". Haha... :P

Liljen

15.okt.2009 kl.19:40

700 kr, da er det vel privatist ja. Koster vel omtrent 280 kr via psykiatrisk poliklinikk (om ikke det har økt litt igjen da.) Da betaler man til man har fyllt ut egenandelskortet, som er på ca 17-1800 kr. Da får man frikort, og trenger ikke betale mer det året.

Jeg mener også at det kan være bra for alle å prate med en psykolog eller noe i løpet av livet sitt. Man trenger ikke ha det fryktelig fælt, eller opplevd noe traumatisk for å gå til psykolog.

Det er ikke noe farlig å gå til psyk, og det er heller ikke noe å skjemmes over. :)
Fint du skriver åpent om det :)

monica:)

15.okt.2009 kl.21:48

Åj! Så heldig du har vært!;) JEg kjenner meg igjenn så inmarri i deg! Det er så spesiellt å se..JEg vurderer å bestille meg en psykologi time, men jeg tørr ikke! Jeg vet ikke en gang hvor de gode psykologene i Trondheim er! Og hvis jeg estemmer meg for å dra til en psykolog å han dreper følelsene mine, så klikker jeg.. Han/hun MÅ være bra liksom! Så jeg kalrer ikke å bestemme meg!!=/

Elise

19.okt.2009 kl.02:16

Så bra!

Jeg har dårlig erfaring med kvinnelige psykologer. De leter alltid etter ting i barndommen fremfor å faktisk finne ut hvor problemet ligger...De fleste jeg kjenner som har gått til psykologer har hatt bedre erfaringer med menn...De er vel litt mer "objektive" og ikke så "venninnete" eller bedrevitende som kvinner kan være...Jeg fikk t.om. tildelt en kvinne som var same (og samer kommer inn på psykologi uansett karakter). DET gikk dårlig det...

Uansett. Jeg ville bare gratulere deg med å ha fått en psykolog du trives med. Håper ting går bedre nå...

=)

Skriv en ny kommentar

Reidun Beate - 21 & nygift!

Reidun Beate - 21 & nygift!

21, Trondheim

Jeg er en litt småchubby søtis på 158cm. Midt i trynet, så har jeg en god del fine fregner + en litt for bred nese. Bloggen er en stor del av livet mitt. Her forteller jeg absolutt alt uansett humør. Innholdet består for det meste av mitt liv som nygift, tanker, følelser og kjærlighet. Jeg vil at livet mitt skal være fantastisk på absolutt alle måter. Er det for mye forlangt? Kontakt meg ved å sende mail til: nudier_87@hotmail.com.

bloglovin Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits